Bildiğiniz üzere sitemizde yayımlanan tüm yazılar, editörlerimiz tarafından belli başlı kurallardan oluşan bir şablona uyumlu hâle getirilmektedir. Yazarlarımızdan gelen yoğun istek üzerine “Resimli Yazarlık Kılavuzu” hazırladık. Bu sayede yazılarınızı şablona/kurallara göre yazabilecek, düzenleyebilecek ve editörlerimize zaman kazandıracağı için daha hızlı yayımlanmasını sağlayabileceksiniz. Kılavuzda yer almayan ve/veya aklınıza takılan diğer soruları yorumlarda veya panelinizdeki “Yazarlar Arası İletişim” bölümünde sorabilirsiniz.
Unutmayın, bu kurallara uymak zorunlu değildir. Zaten eksik kısımlar, yukarıda da bahsettiğimiz üzere editörlerimiz tarafından tamamlanmaktadır. Kısacası uyup uymamak size kalmış.
Aşağıdaki kurallara tam olarak uyulması şartıyla en az 25 öneri yapan yazarlarımızın sitedeki yetkileri arttırılacak ve editör yapılacaktır. Editör olduktan sonra kontrol aşamasına girmeden istediği zaman kendisi paylaşım yapabilecek ve buna benzer ekstra yetkiler kazanacaktır. Öneri sayısını 40’a çıkaran yazarlarımız ise “Ekibimiz” sayfasına eklenecektir. Gerekli limite ulaştıysanız “İletişim” sayfasından bizimle iletişime geçip istekte bulunun.
Bu kılavuz neleri içerir?
- Başlık atma özellikleri
- Film içi görseller ekleme
- Fragman ekleme
- Etiket ekleme
- Öne çıkarılmış görsel ekleme
- Diğer birkaç ufak nokta
1. Başlık Atma
Filmin isminin önce orijinal daha sonra Türkçeye çevrilmiş şekli yazılıp sonuna da parantez içinde hangi yılda çıktığı yazılmalıdır. Burada dikkat edilmesi gereken noktalar şunlar:
- Kelimelerin tamamı değil sadece baş harfleri büyük olacak.
- Tire (-) işaretinden önce ve sonra boşluk olacak.
- Sondaki parantez içlerinde boşluk olmayacak.
- İsim sadece “Başlık” kısmına yazılmalı, yazıya başlarken tekrar başlık atılmamalıdır.
2. Film İçi Görseller Ekleme
- Her yazıya görseller “Galeri” olarak eklenmektedir.
- Her yazıda net olarak 5 tane resim bulunmaktadır.
- Resimler site linki veya reklam içeremez.
- Film içi görsellerde uyulması gereken net ebatları yoktur; ancak ne kadar büyük ebatlarda resimler kullanırsanız o kadar estetik gözükecektir. Hâliyle küçük veya kalitesiz resimler sevilmez.
3. Fragman Ekleme
- Fragmanların Türkçe dilinde veya Türkçe alt yazılı eklenmesi zorunlu değildir.
- Fragmanlar, sadece Youtube video paylaşım sitesinden alınmalıdır.
- Fragmanlar, iframe kodu içerisinde eklenmektedir. Diğer türlü eklenen fragmanlar da gözükmekte; ancak çeşitli sebeplerden dolayı sadece iframe kodunu kullanmaktayız.
- Fragmanın yatay uzunluğu 660px, dikey ebatı ise buna oranlı olmalıdır.
4. Etiket Ekleme
Her yazınıza söz konusu filmle ilgili etiketler ekleyerek takipçilerinizin “Arama fonksiyonu” sayesinde o filme daha kolay ulaşmasını sağlayabilirsiniz. Bazı etiketler, filmden filme değişebilir. Resimde bir örnek verilmiştir.
5. Öne Çıkarılmış Görsel Ekleme
- Öne çıkarılmış görsel, kare şeklinde ve orantılı olmak zorundadır. Basık resimler düzgün durmayacaktır.
- Öne çıkarılmış resimlerde dilerseniz ilgili filmin afişinden düzgün bir yer kesebilir ya da filmle ilgili güzel bir resim kullanabilirsiniz.
6. Diğer Noktalar
- Filminizle ilgili kategorileri seçtikten sonra “Şiddetle Tavsiye”, “Arkadaş Ortamı”, “Uykun Kaçınca”, “Çerezini Alınca” kategorilerinden herhangi bir tanesine de seçebilirsiniz. Seçmek zorunda değilsiniz, size kalmış bir durum.
- Metin kısmına kişisel puanlarınızı ekleyebilirsiniz.
- Metin kısmını dilediğiniz gibi renklendirebilirsiniz; ancak okuyucuların büyük çoğunluğu birçok filmde kullanılan standart rengi daha çok sevmekte ve daha rahat okumaktadır.
- Metin içinde geçen “FRAGMAN” kelimesini seçip yazı stillerinden “Başlık 4” olarak değiştirebilirsiniz; ancak metnin normal kısımları stillerdeki standart seçim olan “Paragraf” olmalıdır.
Sitemizin “film severler” tarafından kurulduğu ve hepimizin ortak sitesi olduğu unutulmamalı…
Sitede emeği geçen tüm yazılımcı, editör, yazar ve ziyaretçilerimize teşekkür ederiz.